Vurich in het Advocatenblad

Afgelopen week is Vurich gelanceerd. De eerste deurwaarder die uitsluitend werkt voor advocaten. Een mini-interview met oprichter mr. Sjef van der Putten.

Waarom werk je alleen voor advocaten?

Daar zit het interessante werk. Een advocaat is gediend bij maatwerk, bij specialisme. Dat vergt een compleet andere benadering dan bulk en incasso. De zaken zijn het waard om je in vast te bijten. Om verder te denken en met oplossingen te komen die nog niet eerder zijn geprobeerd.

Hoe kwam je op het idee?

Het idee is bedacht met bevriende advocaten. We vonden dat het beter kon. Beter moest. Samen hebben we gebrainstormd over de perfecte samenwerking. Het concept hebben we voorgelegd aan de markt en aan de hand van die input bouwen we ons kantoor. En dat is nooit af. We willen onszelf elke dag opnieuw verbeteren en doen dat in nauw contact met de advocatuur.

Waarom moet een advocaat met jou werken?

Stuur je jouw cliënt naar een generalist, iemand die jouw zaak erbij doet? Als je iemand inschakelt moet dat in vol vertrouwen gebeuren. Wij kennen de wensen van een advocaat, omdat we het ze simpelweg vragen. Door te werken met een specialist kan er een heel nieuwe manier van samenwerking ontstaan. Hierdoor zet je stappen en kan je de belangen van de cliënt op de best mogelijke manier dienen. Het is trouwens ook veel leuker om te werken met een bevlogen team dat jouw taal spreekt en jouw belang centraal stelt. Ik zou het wel weten.

Je hebt rechten gestudeerd. Waarom ben je deurwaarder geworden?

Het is een schitterende combinatie van ambt en ondernemerschap. Het beslag- en executierecht heeft niet veel aandacht van de wetenschap gehad. Omdat er zo weinig over is geschreven, is er nog zoveel te ontdekken. Juist in de niche die we hebben gekozen omdat de uitzondering daar de regel is. Hier kunnen we bijdragen aan rechtvaardigheid en de wetgeving van de toekomst.

Wat zijn je plannen?

Het enthousiasme uit de markt is prachtig. We zijn nu met advocaten en taalwetenschappers nieuwe exploten aan het ontwikkelen. Daarbij gaan we terug naar de basis: wat is het doel van het exploot en wat was de bedoeling van de wetgever. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Verder blijven we ideeën uit de markt testen. Zo komen we tot een steeds betere samenwerking. We hebben ook een heel tof plan voor een nieuw product waarmee we de advocatuur enorm kunnen helpen. Dat is nu nog een verrassing. Ik hoop dat we daarmee over een jaar naar buiten treden. Vurich blijft in ontwikkeling.

Vurich is een joint venture met Syncasso. Hierdoor worden de voordelen van een nichekantoor gecombineerd met de operationele slagkracht die nodig is om op ieder moment, waar ook in Nederland actief te zijn. Ook als dat op tien plaatsen tegelijkertijd is.

Het interview lees je hier.

De wereld van Vurich

Wij geloven dat we de standaard ter discussie kunnen en moeten stellen


Ontdek de wereld

We doen het op maat, of helemaal niet

Werken bij Vurich

Bij Vurich werken alleen gepassioneerde mensen, van het vak en van alles wat ermee samenhangt. We houden niet van standaard, maar zoeken naar de beste oplossingen.


Bekijk de teamspirit

Contact

Kantoor

Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

088-4403100 balie@vurich.nl

Balies

  • Vanuit balies door heel Nederland altijd dichtbij

contact
 

Title