Het betekenen van exploten, in heel Nederland en wereldwijd

De basis van ons kantoor bestaat uit het betekenen van gerechtelijk en niet-gerechtelijke stukken. Van dagvaardingen en verzoekschriften, tot stuitingen en sommaties. Dagelijks in alle uithoeken van het land, maar ook wereldwijd. In een tweetal megazaken die veel aandacht kregen in de media – het vermeend kartel van de Europese truckfabrikanten en de afhandeling van het faillissement van technisch installateur Imtech – was Vurich verantwoordelijk voor de wereldwijde betekening van de betrokken partijen. Bijzondere opdrachten van AKD.

Hoe zat dat met die truckfabrikanten?

In de periode van 1997 tot 2011 blijken de belangrijkste Europese truckfabrikanten een kartel in stand te hebben gehouden. De truckfabrikanten maakten prijsafspraken en stemden de introductie van nieuwe technologieën af. Daardoor is een groot aantal transportondernemers voor duizenden euro’s per vrachtwagen gedupeerd. In 2016 beboette de Europese Commissie de betrokken truckfabrikanten al voor een recordbedrag.

Er is een massaclaim om compensatie voor de geleden schade te realiseren. In opdracht van advocatenkantoor AKD bracht Vurich hier in diverse ronden wereldwijd betekeningen voor uit, zodat deze complexe procedure op de correcte manier gevoerd zou kunnen worden.

En Imtech?

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door het grootste faillissement sinds de Tweede Wereldoorlog. Het beursgenoteerde installatiebedrijf Imtech telde op het hoogtepunt ruim 25.000 medewerkers in tientallen landen. Het concern had een omzet van meer dan 5 miljard euro en een marktkapitalisatie van 1,5 miljard euro.

In de zomer van 2015 stortte het bij elkaar gekochte elektrotechnische bedrijvenconglomeraat als een kaartenhuis in elkaar. Het concern ging ten onder aan een giftige cocktail van boekhoudfraude, moeilijke marktomstandigheden en een loden financieringslast.

Inmiddels is er een juridisch titanengevecht gestart dat draait om het verdampte beleggersvermogen. Vurich kreeg van AKD de opdracht om ervoor de te zorgen dat alle betrokken partijen binnen de complexe internationale vennootschapsstructuur van Imtech de stukken rechtsgeldig zouden ontvangen.

De wereld van Vurich

Wij geloven dat we de standaard ter discussie kunnen en moeten stellen


Ontdek de wereld

We doen het op maat, of helemaal niet

Werken bij Vurich

Bij Vurich werken alleen gepassioneerde mensen, van het vak en van alles wat ermee samenhangt. We houden niet van standaard, maar zoeken naar de beste oplossingen.


Bekijk de teamspirit

Contact

Kantoor

Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

088-4403100 balie@vurich.nl

Balies

  • Vanuit balies door heel Nederland altijd dichtbij

contact
 

Title