In de spotlight: Lukas Schenkels

Vurich is geen doorsnee-kantoor en er werken dan ook niet-alledaagse mensen. In deze serie laten we medewerkers aan het woord over hun baan en hun professionele drijfveren. In de spotlight: Lukas Schenkels, paralegal en coördinator in opleiding.

“Op dit moment werk ik drie dagen per week bij Vurich, omdat ik daarnaast nog bezig ben met de afronding van mijn master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit. Het plan is om na mijn afstudeeronderzoek fulltime hier aan de slag te gaan. Ik ken de deurwaarderswereld vrij goed vanuit mijn stage bij deurwaarder Groenendaal & Van Krijl en mijn eerder dienstverband bij Deurwaarderskantoor Curaçao. Tijdens mijn stagetijd was Sjef van der Putten mijn begeleider. We zijn daarna in contact gebleven en hebben tijdens en na een gezamenlijke reis in Colombia ook geregeld gesproken over zijn droom om Vurich op te richten. Die droom heb ik gerealiseerd zien worden en nu hebben we de handen ineengeslagen en zijn we een samenwerking voor langere tijd aangegaan.”

“Vanaf mijn kindertijd heb ik altijd advocaat willen worden en dat zou misschien ook meer voor de hand liggen dan werken bij een deurwaarder. Vurich kwam echter op mijn pad en omdat dit zo’n bijzonder kantoor met zulke interessante zaken is heb ik ervoor gekozen om mijzelf hier verder te ontplooien. Het werk is namelijk enorm afwisselend én de lat ligt erg hoog. Deze ambitie, in combinatie met het dienstverlenende karakter, maakt dat Vurich goed bij mij past en ik mezelf hier professioneel breed kan ontwikkelen. Ik kan en mag hier in verschillende functies werken. Op dit moment doe ik voorbereidende juridische werkzaamheden, behandel ik executiedossiers, pas ik dagvaardingen aan en houd ik me in toenemende mate bezig acquisitie – waarbij het natuurlijk handig is als je weet hoe advocaten in de race zitten. Heel tof vind ik het dat ik ook word opgeleid tot dagcoördinator. Die heeft hier de touwtjes stevig in handen en is vanaf het podium zowel letterlijk als figuurlijk het middelpunt van onze spoedpraktijk. Toegegeven: je moet wel uit het goede hout gesneden zijn om hier te kunnen werken. Het gaat niet zelden om grote belangen, dus je moet weten wat je doet. De combinatie van pure professionaliteit én tot het gaatje gaan, vormt een omgeving die mij aanspreekt. Mijn ambitie is om cum laude af te studeren en daarna samen met Vurich verder te bouwen aan het mooiste nichekantoor van Nederland.”

Lukas Schenkels, paralegal en coördinator in opleiding

De wereld van Vurich

Wij geloven dat we de standaard ter discussie kunnen en moeten stellen


Ontdek de wereld

We doen het op maat, of helemaal niet

Werken bij Vurich

Bij Vurich werken alleen gepassioneerde mensen, van het vak en van alles wat ermee samenhangt. We houden niet van standaard, maar zoeken naar de beste oplossingen.


Bekijk de teamspirit

Contact

Kantoor

Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

088-4403100 balie@vurich.nl

Balies

  • Vanuit balies door heel Nederland altijd dichtbij

contact
 

Title