In de spotlight: Bas Postma

Vurich is geen doorsnee-kantoor en er werken dan ook niet-alledaagse mensen. In deze serie laten we medewerkers aan het woord over hun baan en hun professionele drijfveren. Deze keer: Bas Postma, regiehouder en coördinator. 

“Ik ben na mijn studie HBO-Rechten al snel de deurwaarderij ingerold en heb bij diverse kantoren gewerkt. Mijn voorlaatste werkgever was Syncasso, waar ik werkzaam was op de afdeling Advocatuur. Vurich is in feite de verzelfstandiging van deze afdeling, en ik ben met veel plezier meeverhuisd. Voor mij kwam die stap precies op het goede moment, want na een aantal jaren ‘doorsnee’ deurwaarderswerkzaamheden te hebben verricht was ik wel aan een nieuwe uitdaging toe. Ik denk graag na over dingen, vind het spannend om zaken juridisch uit te zoeken en daar komt in de dagelijkse incassopraktijk doorgaans niet veel van. Vurich biedt me wel de mogelijkheid het diepe in te duiken en het vak van een meer juridische kant te benaderen.”

“Binnen de Vurich-praktijk wordt onderscheid gemaakt tussen zogeheten losse ambtshandelingen – denk aan het betekenen van een dagvaarding – en de tenuitvoerlegging van vonnissen. Over dat laatste traject hou ik de regie. Dat betekent veel schakelen met advocaten, veel overleg, het opstellen van exploten en daarnaast zo nu en dan ouderwets recherchewerk. Dan speur ik als een soort detective naar vermogensbestanddelen die uit het zicht geparkeerd zijn en bedenk ik hoe we daar alsnog grip op kunnen krijgen. Dat lukt alleen als je goed weet hoe de wereld werkt en vasthoudend bent.”

“De deurwaarder is een soort civiele politie. Op het moment dat iemand niet meewerkt, mogen wij in de privaatrechtelijke sfeer geweld toepassen – in de zin van gedwongen beslag leggen op vermogensbestanddelen. Alleen: het wettelijk instrumentarium dat ons ter beschikking staat is hopeloos verouderd. Cryptocurrency? Daar vind je echt niks over in de wet. Daardoor zijn we soms met handen en voeten gebonden en de enige manier om daar mee om te kunnen gaan is wetsuitlegging in combinatie met goed speurwerk. Om hier nog beter in te worden volg ik momenteel een opleiding tot Particulier Onderzoeker bij recherchebureau Ben Zuidema. Die hoop ik eind dit jaar af te kunnen ronden.”

Bas Postma, regiehouder en coördinator

De wereld van Vurich

Wij geloven dat we de standaard ter discussie kunnen en moeten stellen


Ontdek de wereld

We doen het op maat, of helemaal niet

Werken bij Vurich

Bij Vurich werken alleen gepassioneerde mensen, van het vak en van alles wat ermee samenhangt. We houden niet van standaard, maar zoeken naar de beste oplossingen.


Bekijk de teamspirit

Contact

Kantoor

Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

088-4403100 balie@vurich.nl

Balies

  • Vanuit balies door heel Nederland altijd dichtbij

contact
 

Title