Vurich in media – Europese raket in veiligheid

Het AD besteedde aandacht aan een wel heel bijzondere zaak: een geschil over de levering van raketonderdelen voor een Europese raketprogramma. Voor Vurich een unieke beslaglegging in opdracht van een groot internationaal advocatenkantoor.

Wat speelde er?

Een Nederlands onderdeel van een internationaal luchtvaartbedrijf is betrokken is bij een prestigieus Europees raketprogramma. Een deel van de werkzaamheden laat dit in Leiden gevestigde bedrijf uitvoeren door een in Hengelo gevestigde onderaannemer. Het Leidse bedrijf stuurt daarvoor materialen en tekeningen naar de onderaannemer, die er volgens de aanwijzingen raketonderdelen van maakt. Voor die activiteiten is vooraf een maximumprijs van 1,1 miljoen euro overeengekomen.

Wat ging er mis?

Als gevolg van een facturatiegeschil weigert de onderaannemer op zeker moment reeds geproduceerde raketonderdelen uit te leveren. Ook dreigt hij faillissement aan te vragen. De potentiele schade hiervan voor het bedrijf uit Leiden wordt geraamd op vijftig miljoen euro. Het gaat immers om unieke onderdelen die bij niet-uitleveren het totale raketprogramma in gevaar zouden kunnen brengen. Daarop verzoekt de advocaat van het Leidse bedrijf aan Vurich om namens deze partij beslag te leggen op alle onderdelen en materialen bij de onderaannemer, deze veilig af te voeren en in gerechtelijke bewaring te geven.

Geen alledaagse klus?

Zeker niet. Om te beginnen ging het om speciaal voor het Leidse bedrijf geproduceerde hightech-onderdelen en materialen met een unieke waarde. Het fysiek weghalen hiervan is van een andere orde dan het bij wijze van spreken laten wegslepen van een auto of motorhome. Extra complicerende factor was dat de onderaannemer een deel van de materialen (zonder toestemming van de opdrachtgever) had opgeslagen bij het moederbedrijf en een zusterbedrijf, waarmee de beslaglegger geen contract had. Dat alles tezamen maakte dit één van de uitdagendste beslagleggingen in de geschiedenis van het kantoor!

De wereld van Vurich

Wij geloven dat we de standaard ter discussie kunnen en moeten stellen


Ontdek de wereld

We doen het op maat, of helemaal niet

Werken bij Vurich

Bij Vurich werken alleen gepassioneerde mensen, van het vak en van alles wat ermee samenhangt. We houden niet van standaard, maar zoeken naar de beste oplossingen.


Bekijk de teamspirit

Contact

Kantoor

Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

088-4403100 balie@vurich.nl

Balies

  • Vanuit balies door heel Nederland altijd dichtbij

contact
 

Title